Sommarstängt!

Sedan en vecka tillbaka har museet sommarstängt. Vi öppnar igen tisdag 14 augusti kl 10:00.

Men medan museet är stängt jobbar vi vidare med utställningarna.

Den medicinhistoriska utställningen, som tidigare visats i entréhallen på Lasarettet i Lund, har demonterats och delar av den kommer att visas här. Vi bygger en ny monter för patientarbetena från St Lars. Historien kring dialysen och ultraljudet visas längre upp i museet i den del som senare kommer att rymma ännu mer regional medicinhistoria. Redan nu har vi ett magnifikt apoteksskåp från Apoteket Panterna med en hel del spännande innehåll.

Och så har vi fått låna ännu fler saker från Zoologiska Museet: de här djuren är mindre mysiga och de uppförstorade modellerna får det att klia i skinnet!

Vi har nu passerat 1100 besökare. Vi får fina kommentarer, men vill så klart ge mer. Vi jobbar på att utveckla en grundligt genomarbetad pedagogisk verksamhet, kanske i samarbete med Vattenhallen och med Kulturen. Tänk att kunna besöka Lunds museer och få så olika perspektiv på vad det innebär att vara människa! Teknik, etik, kropp, kultur och livet berättat med unika föremål och nyskapande teknik i fina miljöer, det ni!

I höst hoppas vi också kunna hålla öppet en dag under helgen.

Och så vill vi kunna erbjuda föreläsningar och seminarier utifrån våra utställningar.

Nu samlar vi energi för att förverkliga våra idéer. Dem har vi nämligen gott om!

Tills vi ses: ha en riktigt skön sommar, för kropp och själ!

Patientarbeten från St Lars och en Hibernalhatt
Alwall och dialysens historia
Den första ultraljudsutrustningen som användes vid undersökningen av ett hjärta

Annonser